Ten serwis wykorzystuje pliki cookies. Informacje zapisane w ciasteczkach są wykorzystywane w celach statystycznych, analizy ruchu i zapisywania ustawień. Dalsze korzystanie z serwisu z włączonym zapisem cookies oznacza zgodę na ich używanie i zapisywanie ich w Twojej przeglądarce. W ustawieniach przeglądarki możesz także zmienić ustawienia dotyczące cookies.

Warsztaty kulinarno/dietetyczne

Odpowiednio skomponowana dieta ma znaczenie dla naszego samopoczucia fizycznego i psychicznego. Jako środek profilaktyczny została wprowadzona już przez Hipokratesa. Obecnie, dzięki nauce i technice, uzyskujemy coraz to więcej dowodów na istotny związek między nią a odpowiednimstanemzdrowia. W stwardnieniu rozsianymdieta nabiera szczególnego znaczenia, gdyż pożywieniem możemy oddziaływać na szereg procesów zachodzących w organizmie i modulować dolegliwości towarzyszące chorobie. Stosowanie odpowiedniego jadłospisu będzie wspomagać proces leczenia i prowadzić do eliminowania stanów zapalnych.

Dzięki warsztatom kulinarnym uczestnicy poznają odpowiedni dobór składników i sposób przygotowania zdrowych posiłków. Intuicyjnie dobiorą produkty, które harmonizują ich organizm. Poznają proste
zasady komponowania dziennego jadłospisu dla siebie i swoich najbliższych jak również doświadczą poprzez samodzielne przygotowanie potrwa.

Osoby zainteresowane udziałem w warsztatach prosimy o kontakt z biurem (tel. 22 831-00-76/77, biuro@ptsr.waw.pl) – z uwagi na ograniczoną ilość miejsc obowiązują zapisy

Zajęcia odbywają się co drugi we wtorek miesiąca w godzinach 09:30 – 14:30 – osoby zainteresowane udziałem prosimy o bezpośredni kontakt.

Warsztaty realizowane w ramach projektu „SM’owa przystań – usprawnianie ruchowe i społeczne chorych na SM IV”

Warsztaty dofinansowane są ze środków PFRON 


wróć